René de Beer

interim manager | bestuurder | toezichthouder | adviseur | mediator

Mijn profiel - ervaren directeur en bestuurder, brengt versnelling door rust, richting en structuur

Als ervaren directeur en bestuurder ben ik in staat om snel organisaties en vraagstukken te doorgronden, zowel in de boven- als in de onderstroom. Ik ben strategisch sterk maar speel zelf ook graag mee. Ik wil de mensen en feiten kennen, om zo vanuit verbinding en overzicht samen resultaten te behalen, een mensgerichte doener en een procesgerichte denker. Met energie, humor en inhoudelijke kennis weet ik mensen, organisaties en sectoren te verbinden. Ik ben op mijn best in een turbulente omgeving. Daar creëer ik rust en structuur om vervolgens te kunnen versnellen. Samenwerking is voor mij echt de sleutel voor succes. Samen is geen uitdaging te groot.

Mijn achtergrond - verandermanager met stevige financieel-juridische basis

Ik ben een geboren in Brabander, lang gewoond en gewerkt in de Rotterdamse regio en sinds 2015 woonachtig in het mooie Land van Maas en Waal. Ik heb fiscaal-recht en financiële economie gestudeerd. Een korte periode werkte ik als belastingadviseur en daarna ruim 24 jaar in de financiële dienstverlening. Eerst als adviseur in de zakelijke markt, later als manager en directeur. In die periode heb ik veel geleerd over strategie en verandermanagement. Mijn rollen draaiden bijna altijd om mensen en organisaties in transitie, transformatie, fusies en samenwerkingsverbanden. De drivers daarvan waren veranderende eisen van cliënten, digitalisering, innovatie en wet- en regelgeving. Na een korte periode in een familiebedrijf gewerkt te hebben ben ik nu als zelfstandig ondernemer aan de slag.. Daarnaast heb ik een toezichthoudende rol in het onderwijs en ben ik breed maatschappelijk actief. Ik hou er van om verschillende dingen te doen en sectoren en organisaties met elkaar te verbinden. Al deze bagage zet ik nu in als interim manager en mediator

Mijn drijfveer - samenwerking laten stromen

Mijn drijfveer is het verbinden van mensen en organisaties, samenwerking te laten stromen. Ik geloof er in dat we alleen door samenwerking de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag aan kunnen. Ik zet mij graag in voor deze complexe uitdagingen, vooral in de zorg en het onderwijs. Daarbij vind ik het belangrijk inzichten van andere sectoren in te brengen (en omgekeerd) om zo iedere dag weer te leren en beter te worden.

 

Zorgt voor focus op cliënten vanuit de missie.

Stimuleert ondernemerschap en innovatie.

Mensgerichte doener en procesgerichte denker.

Ervaren in bedrijfskundige, financieel-economische en risicomanagement vraagstukken.

Bedreven in verandermanagement, governance en besturing, samenwerking en fusies.

 


Duurzaamheid - omdat ik geloof in rentmeesterschap

Samen moeten we er voor zorgen dat de aarde, of dichterbij onze directe leefomgeving, leefbaar blijft. Ik geloof in de kracht van de natuur als bron voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. De natuur kan onze steun hard gebruiken.. Samen met mijn opdrachtgevers en Trees for All planten wij bomen. Goed voor het klimaat en onze gezondheid. 

Daarnaast beperk ik mijn zakelijke kilometers en compenseer ik de CO2 uitstoot van mijn gereden kilometers. Dit doe ik door gecertificeerde herbebossingsprojecten te ondersteunen. Klik hier voor mijn compensatie in 2022.


AANTAL 
BOMEN GEPLANT

92