Waarom Flumen?

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 16:54

Al een tijdje liep ik rond met de gedachte om voor mezelf te beginnen. Ik wilde een carrière switch maken van de financiële sector naar de zorg sector. In 2020 ben ik daarmee gestart en al snel kreeg ik een aantal leuke opdrachten gegund. Opdrachten die in het verlengde liggen van zaken waar ik volop ervaring mee heb in een sector die nog nieuw voelde. Opdrachten op het vlak van bedrijfsvoering, financiën, samenwerking, coöperaties en governance. Ervaring die ik meebracht en dus ook in de zorgsector goed van pas komt. In eerste instantie dacht ik dat dit mooie opstapjes waren op weg naar een vaste baan. Maar goed, water stroomt waar het stromen moet. Het ondernemerschap geeft mij vrijheid en de mogelijkheid om veel verschillende dingen te kunnen doen. Ook ontdekte ik dat ik op deze manier toch een belangrijke maatschappelijk bijdrage kan leveren. Ik ronde ondertussen mijn opleiding tot mediator af, en het vooruitzicht om ook hier tijd in te kunnen stoppen lonkte. Zelfstandig ondernemerschap dus!

 

Toen moest ik nog een naam verzinnen voor mijn bedrijf. Een aantal jaren geleden sprak een coach met mij over het laten 'stromen' van teams en organisaties. Die term pakte mij. Sindsdien is een belangrijke drijfveer voor mij om organisaties en teams te laten ‘stromen’, intern de zaken goed op orde te hebben om zo alle energie aan je cliënten te kunnen geven. Dat was al zo in de financiële dienstverlening en daar lever ik ook graag mijn bijdrage aan in de zorg. Ook woon ik alweer enige tijd in het mooie land van Maas en Waal en wandel regelmatig langs de vriendelijke Maas en de machtige Waal. Inspirerend die stromende rivieren. Altijd op weg naar een doel, net als organisaties. Flumen is latijn voor ‘het stroomt’. Ik laat graag organisaties, teams en samenwerkingen weer stromen. Flumen dus!